maanantai 13. kesäkuuta 2011

Pompula-laukku

Jo keltaista pompulalaukkua virkatessani haaveilin XL-kokoisesta pompulalaukusta. Keltainen on kooltaan mainio ja moneen sopiva, mutta välillä tarvitaan vielä enemmän tilaa!
Tätä lilaa versiota lähdin virkkaamaan jo viime kesänä ja sainkin sen valmiiksi jo loppukesästä.

Vuorikankaan tilasin aivan ihanasta kangaskaupasta Hawthorne Threadsista, josta ystäväni Elli oli vinkannut. Kangas on Amy Butlerin
Water Bouquet in Midnight, puuvillaa.

Hassu sattuma on, että samoihin aikoihin, kun sain pompulalaukun valmiiksi, Eurokankaassa tuli myyntiin Amy Butlerin kankaat. On muuten aika suolaiset hinnat kyseissä "lafkassa"! Eurokankaassa maksat 29.90€/metri tästä kukkapuskakankaasta. Hawthornesta lähtee jaardi (= 0.9m)8.75 dollarilla eli vähän päälle kuudella eurolla. Hawthornesta metrin saisi siis noin 6.80 eurolla. Hintaero on mielestäni hurja! Eurokankaan hinnat ovat siis reilut neljä kertaa kalliimmat, huh huh. :-O Kaiken lisäksi Hawthornen postikulut olivat enemmän tai vähemmän mitättömät, olisivatko olleet viitisen dollaria. Lähetys tuli perille suht nopeasti; reilussa viikossa.

Syksymmällä pääsin sitten ompelemaan vuorta ja ajattelin kiinnittää sen samalla tavalla, kuin keltaisessakin pompulalaukussa: pujottamalla lankaa vuoren purjerenkaiden ja laukun läpi.
Hakkasin (vasaralla nakutellen) purjerenkaita kuitenkin lukumääräisesti vuoren reunaan liian vähän ja kun olin vuoren kiinnittänyt, totesin, että se repsottaa ikävästi. Siinä vaiheessa olin jo sen verran kauan visaillut laukun mallin ja vuoren sun muun kanssa, että kaipasin koko laukusta taukoa. Laukku pääsi lepuuttamaan pöydän nurkalle ja odottamaan tekijänsä uutta tarmonpuuskaa. Näin kului reilut puoli vuotta, kunnes noin kuukausi sitten kaivoin laukun naftaliinista ja tein sen valmiiksi. Laukku on ollut hyvässä käytössä. Siihen on pakattu vaipat ja vellit ja kutimetkin mahtuu, muutamat vaihtovaatteet lapsille ja mitä muuta :-)


XL-kokoinen pompulalaukku
Lanka
: Toikan putkis, ostettu Toikan tehtaanmyymälästä Toijalasta.
Malli: Mielikuvituksestani, tosin esiäiti on Toikan laukkuohjeesta.
Muuta: 30 purjerengasta, lilaa puuvillakangasta Eurokankaasta, Amy Butlerin Water Bouquet in Midnight-kangasta ja känsä virkkauksen seurauksena kädensyrjässä.


(Muuten, ei oikein tarkene vielä paljain jaloin parvekkeella, hyrrr ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti