maanantai 13. kesäkuuta 2011

Pieni steiner-nukke

Tämän nuken teko kesti kauan. Tai oikeastaan enimmän osan nukkea sain valmiiksi jo viime keväänä, vain hiukset jäivät puuttumaan.
Minulla oli vahva mielikuva siitä, minkälaiset hiusten täytyisi olla. Pariinkin otteeseen yritettyäni totesin, ettei hiuksista tule sellaiset kuin olin ajatellut.

Nukke sai siis jäädä nakuna hyllylle odottelemaan ajatusten kypsymistä.


Noin kuukausi pari sitten tyttäreni huomasi hyllyllä pönöttävän nuken ja alkoi maanitella minua tekemään nuken valmiiksi. Ja lapsethan ovat tunnetusti sinnikkäitä. Monena iltana hän kävi kyselemässä, että joko se on valmis? ("Ei...") Ja: milloin aiot tehdä nuken valmiiksi? ("Ugh, en tiedä!")

Lopulta päätin sitten ottaa härkää sarvista, ei kun nukkea hiuksista ja yhtenä iltana sitten ompelin hiukset kiinni tuosta vaan, reilussa puolessa tunnissa. Helppoa kuin heinänteko!

Sen lisäksi nukelta puuttui vielä mekko (neuletakin olin virkannut jo aikaisemmin) ja sen kävin parina maanantaina ompelemassa meidän paikallisessa ompeluseurassa.

Tyttäreni oli kovin tyytyväinen ja niin olin minäkin, kun sinnikäs kysely loppui. Kaikki voittivat! Ja toki käsityöntekijällä on aina sisimmässään kunnianhimo saada tehtyä aloitetut projektit loppuun. Nöyränä sitten kiittelinkin tytärtäni patistuksesta.

Steiner-nukke "Manda"
Nuken olen tehnyt Ommellaan Nukkeja-kirjan ohjeiden ja kaavojen mukaan. Kirjan on kirjoittanut pitkän linjan nukketaitaja
Karin Neuschütz. Virkattu takki mielikuvituksestani. Otin koukun ja lankaa ja virkkasin menemään.
Yksityskohtia joista pidän: Neuletakin sattumoisin täsmälleen langan värinen nappi löytyi nappilaatikostani, kooltaankin sopivan miniatyyri. Nuken napa.
Materiaalit: Koko nukke on täytetty 100-prosenttisesti villavanulla. Pää on kova ja se on tehty villavanusta neulahuovuttamalla. Raajat on täytetty villavanulla syömäpuikkoa avuksi käyttäen. Ihon väristä trikoota Hobby Pointista, trikoo on tarkoitettu nimenomaan nukkien tekoon ja on mukavan napakkaa ja paksua. Hiukset ohuesta villalangasta, taitaa olla Pirkkaa ja lankakauppana Menita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti