maanantai 13. kesäkuuta 2011

Amelia Earhart aviator cap



Neuloin tyttärelleni hatun. Innostuin niin paljon, että tein sen vuorokaudessa. Tiistaina iltapäivällä ostin langan. Tiistaina illalla aloitin neulomisen. Keskiviikkoiltana hattu oli valmis.

Se on outo homma kun välillä jumittaa, eikä valmista meinaa tulla. Seuraavalla hetkellä projektit neuloontuvat virkkaantuvat melkein itsestään. Tämä hattu sen todistaa. Prosessi tapahtuu korvien välissä. Itselläni on taipumus syytellä itse projektia valmistumattomuudesta, vaikka pitäisi lähinnä katsoa peiliin :-)


Malli: Amelia Earhart Aviator Cap, mallin löysin Ravelrysta mutta tästä suora linkki ohjeeseen.
Lanka: Rowan felted tweed DK
Puikot: 3 mm (halusin tiheän ja tiheä tuli)
Fiilikset: Hyvät, hattua oli tosi hauska neuloa. Ohje näytti monimutkaiselta ensivilkaisulta, mutta oli suht simppeli. W&T (Wrap and Turn) meni rutiinilla parin kerran jälkeen. Mallineule muodostaa kivan näköisen siksak-kohokuvion hatun pintaan.

Puikko- ja lankavalinnastani johtuen hatusta tuli aika nafti. Kompensoin sitä virkkaamalla pylväsreunuksen hatun ympäri. Toiminnallisuus on nyt hyvä; hattu on kokonsa puolesta tyttärelleni täydellinen, mutta jäin pohtimaan sitä, sopiiko reunus itse hattuun. Ajattelin aluksi, että virkkaan simpukkareunuksen, mutta päädyin laiskuuksissani tavallisiin pylväisiin, koska kärsimättömänä halusin nopeammin valmista...

Söpö! Ja tuo hattukin on kiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti